Databiblioteket

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Hem

Norsk användarundersökning om CC

E-postadress Skriv ut
Produksjonsnettverk for elektronisk kunst (PNEK) är en norsk stiftelse för samarbete mellan olika organisationer och miljöer som producerar och förmedlar mediakonst. I dagarna har de slutfört en användarundersökning om norska rättighetinnehavares förhållande till licensieringsmodellen Creative Commons. Ett positivt initiativ som bland annat pekar på ett stort intresse för CC bland de svarande. Undersökningen, som är utförd av Ingrid Abrahamsen Kjærås, visar också att motståndet är litet och minskar ju mer de svarande känner till om ämnet. Nu väntar vi bara på att fler ska göra liknande undersökningar.
 

Citat

Vad behöver samhället? Det behöver information som verkligen är tillgänglig för medborgarna. Till exempel program som folk kan läsa, fixa, anpassa och förbättra; inte bara använda. Men det som ägarna av programvara vanligtvis levererar är en svart låda som vi inte kan studera eller förändra.

- Richard Stallman-

Från boken "After the Software Wars" av Keith Curtis, sidan 54

Småtips

När det gäller val av webbläsare så kan man diskutera det i all evighet så här nöjer vi oss med en uppmaning: Använd INTE Internet Explorer 6! Uppdatera, uppdatera, uppdatera eller byt ut IE! Problemet är att IE6 inte håller sig till reglerna som sätts upp av W3C och därför är en bromskloss för alla webbutvecklare. Den klarar helt enkelt inte av att visa mycket av det som populärt kallas Web 2.0. KILL IT!

Här på Databiblioteket rekommenderar vi självklart de fria alternativen när det gäller webbläsare. Firefox är populärast men det finns många andra.