Databiblioteket

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Hem

Norsk användarundersökning om CC

E-postadress Skriv ut
Produksjonsnettverk for elektronisk kunst (PNEK) är en norsk stiftelse för samarbete mellan olika organisationer och miljöer som producerar och förmedlar mediakonst. I dagarna har de slutfört en användarundersökning om norska rättighetinnehavares förhållande till licensieringsmodellen Creative Commons. Ett positivt initiativ som bland annat pekar på ett stort intresse för CC bland de svarande. Undersökningen, som är utförd av Ingrid Abrahamsen Kjærås, visar också att motståndet är litet och minskar ju mer de svarande känner till om ämnet. Nu väntar vi bara på att fler ska göra liknande undersökningar.
 

Citat

Från alla till en och från en till alla - och sedan tillbaka - utbyte utan början och utan slut. Allt till allas glädje och allas glädje av allt. Inga privilegier, ingen utanför - alla är med. Varje troende har all kunskap - all kunskap sprids av varje troende till alla människor utan undantag. Starta exponentiell kaskad.

- Det Missionerande Kopimistsamfundet -

Källa: http://kopimistsamfundet.se/var-vardegrund/

Småtips

Har du en okänd fil i datamaskinen? För att ta reda på vilket program som använder filen så gå in och sök på FILExt - The File Extension Source. De har nästan alltid svaret i sin stora databas.